Maxi-Cosi SPS monterad i en VW Passat

För 15 år sedan var Mobi SPS den mest sålda bakåtvända stolen i Sverige. Montering med bälte, fantastisk benplats för barnet och justerbar lutning under körning. Helt enkelt en bra och bekväm bakåtvänd stol. Mobi uppgraderades sedan med modellerna XP samt XP Comfort. Maxi-Cosi hade tyvärr en chef för Norden som hatade bakåtvänt åkande så utvecklingen stannade helt av. Väldigt trist eftersom Maxi-Cosi har mycket kompetent personal för att utveckla stolar, fantastisk design och hög kvalitet. I

Istället för att helt dominera marknaden har man idag noll bakåtvända stolar som räcker länge än fyra år. Och inga bakåtvända stolar för den svenska marknaden. Stolen har en massiv nackdel samt några mindre. Främsta nackdelen är att stolen tar enormt med plats. Mindre nackdelar är montering då många tycker att det är lite besvärligt och att den sitter löst. Även att den inte har speciellt hög rygg med dagens standard. Stolen uppgraderas aldrig för Plus Test eftersom man inte brydde sig om den bakåtvända marknaden. Mobi lanserades 2003 så denna modell hade manuell justering av selens höjd. Känns stenålders idag men då var det helt normalt. Förbättrades dock med de uppgraderade modellerna. Den är fortfarande en bra och bekväm stol trots att försäljning avslutades för ett par år sedan.

YouTube player

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng