Axkid ONE monterad i passagerarsätet på en Volvo XC90

Axkid ONE i färg “Tile Melange” monterad i passagerarsätet på en Volvo XC90 med airbag off. Generellt säger vi att alla platser i bilen är lika säkra för ett bakåtvänt barn. Men när vi tittar närmare på alla detaljer anser vi framsätet vara den säkraste platsen. I Sverige har vi använt passagerarsätet mycket de senaste 50 åren och fortsätter att göra så även idag.

ONE monteras som vanligt på 15 sekunder med Isofix. Enkelt att hitta perfekt position med massiv benplats för barnet, bra sikt i höger spegel samt grymt med plats för passageraren i baksätet. Klicka snabbt i stolen, ge valfri benplats åt barnet då stolen glider på en skena och skjut sedan passagerarstolen framåt så att stolen tar i instrumentbrädan. Du borde nu ha bra sikt i höger spegel. Om stolen skymmer sikten löser man det med en lite extra spegel som monteras ovanpå nuvarande spegel. ONE är nu ganska när vindrutan. Rekommenderat att flytta bak stolen något när barnet växer eftersom ONE har så hög rygg och vanligtvis räcker till ca sju år eller omkring 130 cm. När barnet är så långt är huvudskyddet betydligt högre upp än stolens yttre skal.

YouTube player

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng