BeSafe iZi Plus – Reparation av nackstöd

Idag gör vi en ganska ny och just nu värdelös BeSafe iZi Plus som ny igen. Huvudskyddet på iZi Plus går tyvärr sönder relativt ofta men det går fint att laga och stolen blir som ny.  Det hela beror på att nackstödet gärna vinklas framåt när man ska justera höjden.  Det är lite trångt bakom nackstödet och när det vinklas framåt tänjs fjädern ut, en sprint lossnar och sedan går stolen inte att använda.

Mekanismen till nackstödet består av en hel del plastbitar som ska passa ihop.  Det är pillrigt och inte något en förälder bör ge sig på själv.  Vi byter ut fjädern, ser till så att mekanismen fungerar som den ska och säkrar upp det med sprinten.  Fjädern är kort och hård, ett av de svårare momenten är faktist att sträcka fjädern innan man sätter dit sprinten.

YouTube player

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng